De geheugenkoffer

Test de geheugenkoffer. LM Oost-Vlaanderen stelde een koffer samen met een verzameling hulpmiddelen die je gratis kan uittesten. Kleine hulpmiddelen kunnen voor iemand met dementie een wereld van verschil maken. De ergotherapeuten zorgen voor professionele begeleiding en beantwoorden al je vragen.

geheugenkoffer

Wat?

Er zijn heel wat hulpmiddelen, aanpassingen en praktische tips die mensen met geheugenproblemen thuis kunnen helpen. De geheugenkoffer laat je kennismaken met dit aanbod. Test bijvoorbeeld de praatknop, die je zegt welke stappen je moet doorlopen om koffie te maken. Of stickers en pictogrammen om de juiste kamer aan te duiden. Er zijn ook heel wat boeken die je verder kunnen helpen.

De geheugenkoffer is geschikt voor thuiswonende personen met dementie (geheugenproblemen) en hun mantelzorgers.

Hoe?

Een ergotherapeut van LM brengt de koffer aan huis en overloopt de inhoud. Daarnaast krijgen mantelzorgers ook tips die kunnen helpen bij een gepaste ondersteuning. Na twee weken gratis ontlenen (waarborg 50 euro) komt de ergotherapeut opnieuw langs om de koffer op te halen en verdere vragen te beantwoorden. We gaan ook na of er nood is aan andere hulpmiddelen. Bij interesse kan je de hulpmiddelen voordelig aankopen in de LM Zorgshop.

Wil je de geheugenkoffer gratis uittesten? Contacteer dan de ergotherapeuten van LM: 09 235 72 86 of ergotherapie.ov@lm.be.​

Meer info vindt u hier.

De geheugenkoffer